Akupunkturbehandling

Hur går det till

Vid första besöket kommer du att få svara på en del frågor gällande det besvär du söker för, din hälsa i stort, din sjukdomshistoria samt lite om din livssituation. Sedan kommer jag be att få känna på din puls och titta på din tunga. Detta ligger till grund för den TKM-diagnos som ställs och också behandlingsupplägg och behandlingsform.
Efter det får du i lugn och ro ligga ner på en behandlingsbänk för att få behandling. Beroende på vad som behandlas kombinerar jag olika behandlingsformer ex. akupunktur, öronakupunktur, koppning och massage. Ibland rekommenderar jag också att du i tillägg till behandling skall äta örtmedicin för förstärkt effekt.
Första besöket brukar ta omkring 60-90 min. och övriga behandlingstillfällen ca. 60 min.

 

Antal behandlingar

En vanlig fråga är hur många behandlingar som behövs vilket är mycket individuellt och beror på vad du har för besvär och hur länge du haft dessa. Som regel brukar det vara så att besvär man haft under lång tid tar längre tid att behandla än akuta åkommor där det kanske kan räcka med några få behandlingar. I vissa fall kan kroniska besvär behöva stödbehandlas med jämna mellanrum.

 

 

 

 

<-- Tillbaka